Luna na 1 jaar…

Onderstaande brief kregen we van de nieuwe baasjes van Luna, een Dejoni’s die bij haar eerste ‘baasjes’ niet de start heeft gekend die wij voor haar voor ogen hadden. Hélaas moeten ook wij constateren dat wij weleens een fout maken in de keus van onze pupkopers. Gelukkig hebben we besloten Luna bij deze mensen weg te halen en nieuwe baasjes voor haar te gaan zoeken. We zijn nu een jaar verder en in onderstaande brief staat te lezen hoe een ‘second chance’ kan uitpakken. Want iedereen verdient een 2e kans. zo ook Luna.

Hallo Gretha en Klaas Jan.
Morgen is Luna 1 jaar bij ons. Wij kunnen met zekerheid zeggen: Een jaar vol wederzijdse liefde. De dag dat we kwamen kijken bij jullie troffen we een enorm bange, wantrouwende hond aan. Hoe graag we ook een hond een veilig thuis wilden bieden: dit zag er niet hoopvol uit. Echter toen Klaas-Jan met haar ging spelen kwam er een glimp van een vrolijke, blije hond tevoorschijn en smolten we gelijk voor haar. Dit deed ons besluiten het avontuur met haar aan te gaan. Het werd een jaar van stapjes. Al snel merkten we dat ze alles doet voor een stem die haar steunt, haar vertelt dat ze het goed doet. Luna blijkt een hond die gedijt op gezelligheid. Hoe meer mensen, hoe meer vreugde Langzaam went ze aan onze kat, onze kinderen, kleinkinderen, ouders en vrienden. Dit is echt haar familie. Ze gaat overal mee naartoe, mede omdat ze slecht alleen kan zijn. Het alleen zijn bouwen we in het begin per minuut op en we prijzen haar elke keer de hemel in als ze het goed doorstaat. Hierdoor zien we stapje voor stapje een trotse, blije hond tevoorschijn komen. Een prachtig moment na maanden was de eerste keer dat ze iets stouts durfde te doen zonder dat ze in paniek raakte. Na ruim een half jaar zijn we gaan wandelen met een vriend en zijn hond. Het had wat voeten in de aarde, maar het zijn nu vriendjes en ze hebben de grootste pret als ze samen zijn. Vanaf mei maakte Luna geen stapjes, maar sprongen vooruit. Wekenlang elke dag werklui die in- en uit liepen, vanwege een verbouwing, een logeer kat die ze binnen een dag geweldig vond en als klap op de vuurpijl de Boomer van mijn broer waar ze binnen een half uur de grootste vriendjes mee was en ze hebben 4 dagen met elkaar lopen rennen. We hebben Luna de auto in moeten slepen toen we weer weggingen. Een jaar in vogelvlucht. Een hond met een flinke kras (wandelen is voor haar nog steeds geen pretje en dominante commando’s kan ze niet handelen), maar er is zo veel liefde en vertrouwen over en weer dat we vaak met tranen in onze ogen kijken naar onze GEWELDIGE hond. We zijn super trots op onze Luna.
Als jullie willen mag deze brief op jullie facebook pagina staan inclusief de foto’s, zo niet ook goed hoor. We willen jullie bij deze nogmaals laten weten wat voor geweldige hond dit is.
Veel liefs, Arie, Astrid en Luna.