Pups

Wij zijn fokker die vanuit onze hobby en liefde zo nu en dan een nestje fokken, met uitsluitend goedgekeurde reuen, die wij met de grootste zorg hebben uitgezocht. Dit om naar ons idee ‘onze’ Zwitserse Witte herder pups een zo gezond mogelijke start te geven. Onze pups worden bij ons in huis geboren. En we zorgen voor een optimale socialisatie die van heel groot belang is voor de verdere ontwikkeling van de pups. Wij fokken in principe uitsluitend ‘huis en gezelschapshonden’ die na 8 weken het ‘nest’ mogen verlaten om naar hun nieuwe baasjes te gaan. Wanneer u belangstelling hebt voor een Dejoni’s-pup neem dan gerust even contact met ons op. Dit kan door een mail te sturen of even te bellen voor een afspraak bij ons thuis.

Voor een impressie van geboorte tot afscheid zie: PUPS en u ziet een impressie van verschillende Dejoni’s  nesten.

  •                                             Aandachtspunten:
  • Wij fokken volgens de regels van de Vereniging Zwitserse Witte Herder. (www.vzwh.nl) en Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.
  • De ouderdieren zijn goedgekeurd voor fokdoeleinden door de VZWH (voorheen de RZWH en ZWHVN).
  • De ouderdieren hebben goede gezondheidsuitslagen. Ook letten we op rastypische eigenschappen en het karakter van de ouderdieren.* De pups worden ontwormd met  twee, vier, zes en acht weken. En worden gevaccineerd in de zesde week ook krijgen ze een gezondheidsverklaring mee van onze dierenarts. En rond de zesde week worden de pups gechipt door de Raad van Beheer.
  • De pups  groeien op bij ons in de woonkamer en wanneer de werpkist te klein is verhuizen ze naar de puppyren, waar ook een bench in staat, (als bench training) en mogen daarna ook los de woonkamer en onze tuin verkennen. Ze lopen tussen onze roedel honden,  en maken ook kennis met onze 3 katten. Ook maken de pups kennis met alle geluiden in en om het huis zoals;  tv radio, stofzuiger, enz. Verder maken we autoritjes, bos wandelingentjes, en gaan we soms naar het Centrum van Drachten, dit alles voor de optimale socialisatie van onze Dejoni’s pups.
  • We proberen ze zoveel mogelijk zindelijk te maken, krijgen zo nu en dan een borstel/kambeurt, de nagels worden bijgehouden en als het nodig is worden deze geknipt.
  • De pups krijgen een FCI stamboom van de Raad van Beheer, een Europees dierenpaspoort en een puppypakket mee. Pups worden verkocht met een koopovereenkomst.
  • Ook wanneer de pups al zijn  “uitgevlogen” naar de nieuwe eigenaren kunt u altijd bij ons terecht voor vragen en/of advies! 

                                      Want… EENS een Dejoni’s…ALTIJD een Dejoni’s !!

Geef een reactie