Oant sjen N-nest.

Jahoor het is zover, de kleine witjes gaan nu ‘uitvliegen’. Na 8,5 week zijn ze klaar om de wijde wereld in te gaan, en in alle opzichten te groeien. Toch is het elke keer weer dat dubbele gevoel van ‘loslaten’ en meegeven aan de nieuwe eigenaren. Dubbel omdat wij ook deze pups in ons hart hebben gesloten maar vooral ook weten dat deze pups bij hun nieuwe baasjes een fantastische opvoeding zullen genieten en vooral vrienden voor het leven gaan worden. Maar we zullen het ‘stokje’ met liefde over moeten dragen aan de fantastische nieuwe baasjes. En natuurlijk is dit waar we het uiteindelijk toch allemaal voor doen, mensen blij maken met dit geweldige en mooie ras. En natuurlijk de wijde wereld met trots ‘onze’ Dejoni’s laten zien.

Maar voordat ze uiteindelijk in de auto stappen en casa Dejoni’s gaan verlaten, eerst nog wat uitleg, tips, trix, informatie boekje en de blijde doos vol met speeltjes en nog veel meer. Overeenkomst tekenen, foto maken en hup de auto in..

Als eerste is reutje groen (Dejoni’s Noble Nolan) vertrokken met deze 2 fantastische mensen richting Doorn. Daar zal hij met zijn nieuwe roepnaam Yuki een mooi en sportief leven gaan krijgen.

Als tweede is de mooie gele dame (Dejoni’s Naughty Nikita) vertrokken naar Drachten. Dit fantastische gezin bestaande uit papa, mama en 2 fantastische meiden mag Norah in deze Drachtster “Girl-power” gaan opvoeden.

Als derde mag de oranje dame mee met deze ‘Globe-trotters’ naar Sint Pancras…(voor degene die net als ik niet weten waar dit überhaubt ligt.. Noord-Holland) En daar wordt Dejoni’s Natural Naila opgewacht door een zwarte viervoeter mix labrador X retriever. lekker dicht bij het strand zal Nala een fantastiche periode gaan krijgen bij deze toppers.

En dan pupje paars, dit heerlijke ding zal ook in Friesland blijven en in Hurdegarijp dit enthousiaste gezin blij maken en gaan uitdagen.. Dejoni’s Nice Nova zal net als haar zusje ook de roepnaam Nala gaan krijgen.

En als 5e is reutje blauw vertrokken met dit fijne gezin naar Tiel. Daar zal de super sociale pup Dejoni’s Notorious Noan een voortreffelijk ‘buiten-leven’ gaan krijgen en regelmatig op de camping te bewonderen zijn. Als roepnaam zal deze jongen de hele mooie naam Hinto mogen dragen.

En soms moatte jo gewoan jo ferstân brûke..

Tja…. dit rode stokkie heeft in alle opzichten mijn Dejoni’s hart sneller doen kloppen en is vanaf het prille begin mijn favorietje gebleken. Ik had haar dan ook het liefst willen houden en willen toevoegen aan onze Dejoni’s-roedel maar zoals hier boven (in het fries) is aangegeven moet ik toch mijn verstand gebruiken en ook voor deze fantastische pup nieuwe baasjes gaan zoeken / vinden. Nu staan wij er wel om bekend dat wij de lat vrij hoog hebben liggen wat betreft ‘onze’ pupkopers en dat niet ‘Jan en alleman‘ een Dejoni’s-pupje mag gaan opvoeden. Maar gelukkig en met volle trots hebben we ook voor dit mooie en bijzondere N-nest wederom weer fantastische opvoeders gevonden (of zij ons…) en zal er ook voor pupje rood wel ergens een match zijn, want wie zou haar niet willen opvoeden en met deze wonderschone dame gezien willen worden ..toch? Maar mocht het toch zo zijn dat dit binnen nu en een aantal weken niet gaat gebeuren zal dat ook geen probleem gaan worden. Dan zullen we haar zelf op gaan voeden, trainen en opnemen in onze Dejoni’s-roedel. Maar fijner zou het zijn als Dejoni’s Native Nalah net als haar 2 broers en 3 zusjes ook een fantastisch nieuw gezinnetje en/of opvoeders mag krijgen.