K-nest Week 6.

Jahoor hier istie dan en…. ‘better let as net’…

De 6e week is alweer ingegaan en dit is toch best wel een héle drukke periode voor ons als de ‘opvoeders’ van dit bijzondere 9-tal. Er gebeurt in deze 6e week zo ontzettend veel voor de pupsels. De Chipper van de Raad van Beheer komt in deze drukke week langs voor de nest controle, en de 9 pups te voorzien van een chip en ook de zeer belangrijke DNA-afname. En op een paar piepjes na hebben de pups dit gebeuren ‘gewoon’ over zich heen laten komen en zijn de pups nu officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer in Amsterdam. Door dit bezoek zijn nu ook de door ons bedachte (kennel)namen voor altijd gekoppeld aan deze pups uit dit mooie K-nest.

Natuurlijk zullen de pups nieuwe (roep)namen krijgen, maar wie welke (roep)naam zal gaan krijgen weten we nu op dit moment nog niet. Wie krijgt welke pup ?? 😉 De nieuwe eigenaren zijn natuurlijk al een tijdje bezig om de mooiste roepnaam te vinden, terwijl de meesten al héél lang een naam hebben bedacht zijn er ook nog mensen die twijfelen…. en tja…het is toch nog best lastig om de juiste naam te vinden en ook nog een beetje past bij het nieuwe witte huisgenootje. De Engelse uitdrukking ‘What’s in a name’….is hier dus zeker van toepassing.

En in de 6e week staat ook altijd weer de super leuke en spannende bezoek aan de dierenarts op het programma. Dit betekend ook dat de pups het eerste autoritje naar Drachten voor hun kiezen krijgen. Ook al is dit maar een ritje van een kleine 10 minuten is het toch best spannend en leerzaam om zo met z’n allen in 2 benches te hobbelen naar de dierenarts A7. En ook nu geen pup die ‘wagenziek’ is geworden van onze rijstijl… Eenmaal aangekomen bij de dierenarts werden we al welkom geheten door de assistenten. Marleen (onze vaste dierenarts) was er alweer helemaal klaar voor, en stuk voor stuk hebben de ‘boefjes’ deze APK goed doorstaan en zijn stuk voor stuk voorzien van hun eerste enting en zijn ze gelukkig allemaal weer gezond verklaard. Dit is voor ons als fokker altijd weer een geweldig en een super fijn moment om te horen dat alle pups gezond, sociaal, en vooral open van karakter zijn. We zijn dan ook weer super trots op dit mooie en bijzondere nest.

PS: wel moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat Marleen haar veters heeft moeten checken op bijtschade en ook de kabels van de onderzoektafel…. hi hi hi…

Tot zover deze (P)up-date en de volgende is de (2) bosuitjes in Bakkeveen.