Week 6 N-Nest

Week 6, de week van ‘van-alles-moeten’ …Ben je net gewend aan in het donker buiten lopen, sneeuw onder je voetjes, harde (storm) wind en ook regen krijg je ‘huisbezoek’ van een mevrouw van de Raad van Beheer die komt om D.N.A. af te nemen, te controleren of mama wel de echte mama is en krijgen de kleintjes een chip met een geregistreerd nummer achter het schouderblad geschoten. En vanaf dat moment zijn de pups ook geregistreerd met hun volledige kennelnaam. En dan moet je ook nog eens voor het eerst in de auto richting dierenartsen praktijk A-7 voor een enting, voor een volledig APK-check.

Maar zoals we dit eigenlijk wel gewend zijn ging de autorit van wel 7 volle minuten zonder enig probleem. Maar ja je weet het natuurlijk nooit (met Gretha achter het stuur….hi hi) dus zelf maar bij de pups achterin. En inderdaad geen enkel probleem voor dit 6-tal. Daar aangekomen stonden de assistenten ons al op te wachten, maar was onze vaste dierenarts Marleen nog niet klaar met een andere patiënt. Dus konden de kleine witjes lekker de boel gaan verkennen. Lekker vrij en ongedwongen op pad met z’n allen, even een boekje lezen over Flappie het konijn, in de luxaflex hangen, kennis maken met assistenten en vooral onderzoeken. Maar dan is het tijd om de spreekkamer in te gaan, serieus te zijn en kennis te maken met de dierenarts en haar assistente.

één voor één op de tafel en als eerste het gewicht meten, daarna chip controle, oortjes checken, oogjes bekijken, tandjes en kaaklijn bekijken en luisteren naar het hartje. Maar omdat het verwarmingssysteem in de spreekkamer wel heel erg hoog stond hijgden de kleintjes wel iets teveel van de hitte en had Marleen daardoor meer problemen om goed te luisteren naar het hartje. Dus verwarming op standje ‘normaal’ en hè hè nu wel goed hoorbaar en prima voor elkaar. En bij de 2 mannen is er natuurlijk ook de belangrijke check dat het wel ‘echte’ mannen zijn. Bij de een waren beide balletjes duidelijk aanwezig en bij de andere reu een balletje duidelijk voelbaar en was de andere nog net niet volledig ingedaald maar wel voelbaar. En als laatste onder het genot van een koekie de (in onze ogen) belangrijke eerste enting die ze alle 6 zonder enig gemopper hebben ontvangen. Al met al weer een ‘perfect’ gezond nestje pups en na complimenten van Marleen konden de paspoortjes gereed gemaakt worden en konden we weer inpakken om naar huis te gaan.

En dan is er in de 6e week ook weer de ‘vaste’ dinsdag voor de allergrootste Puppiefan van ons allemaal, Kian en de pups…zó bijzonder en geweldig om deze interactie te zien en vooral te horen echte puppy liefde..

Ook traditioneel geworden in de 6e week is de altijd weer super gezellige pupmiddag op de Foareker in Ureterp. Eerst even verzamelen, een bakje koffie thee of fris met een koekje binnen. Ook de aaah’s en de Oooh’s kwamen nu weer… enn wat zijn ze alwéér groot geworden en vooral… wat zijn ze mooi..(en dat in 1 of 2 week hi hi) . En dan met het hele spul naar buiten. Plaza-playground Dejoni’s.. zonnetje scheen maar was toch nog best wel een beetje frisjes buiten maar niemand leek hier (gelukkig) echt hinder van te hebben. Zo mooi om te zien dat al die kleine maar vooral volwassen kindertjes met hun pretoogjes naar de pups kijken en willen spelen. puur genieten.

Maar zoals bij alle leuke dingen, komt hier ook weer een eind aan en moeten de pups weer in de rust en naar binnen. even een 2e bakkie en dan komt natuurlijk de verwachte en belangrijke vraag… wie mag over 2 weken welke pup meenemen naar huis…?? tja.. horen ze dat volgende week ? misschien.. bij het bosuitje van volgende week zaterdag in Bakkeveen ? gemeen hè?

De heren heten nu: Groen = Dejoni’s Noble Nolan, Blauw = Dejoni’s Notorious Noan. en de dames heten nu: Paars = Dejoni’s Nice Nova, Rood = Dejoni’s Native Nalah, Oranje = Dejoni’s Natural Naila en tot slot Geel = Dejoni’s Naughty Nikita..

Volgende week, weer de altijd gezellige en vooral mooie bousuitje in Bakkeveen.

Zou zeggen tot volgende week in Bakkeveen of anders tot de volgende (P)update.