Oant sjen J-nest.

Better let as net…

Er is een tijd van komen en ook een tijd van…gaan. Ook dit J-nest is weer uitgevlogen en hebben allemaal wederom een prachtig en welverdiend nieuw mandje gevonden. Dit J-nest was in alle opzichten een bijzonder nest van 6 bijzondere witjes. Geboren op 26 april 2020 en dit was op zich toch weer een bijzondere bevalling voor Cheyenne. Op de echo meenden we zo’n 7 pups geteld te hebben, en de bijzonder dikke Cheyenne een beetje kennende, was dit ook best een reëel aantal. Maar toen de eerste reu ter wereld kwam met een ‘super’ gewicht van maar liefst 605 gram, en de eerste teef ook een gewicht had van 570 gram hadden we wel in de gaten dat dit nest allemaal ‘dikkertjes’ zouden gaan worden, en we het verwachte aantal moesten bijstellen naar beneden. En de klappers moesten nog komen… Reutje Zwart was met zijn geboortegewicht van maar liefst 655 gram wel de echte klapper. Cheyenne heeft zichzelf een bijzondere manier van bevallen aangeleerd, door in de ‘poepstand’ te zitten kon ze de persweeën beter handelen en de pups er een stuk makkelijker uitpersen. En zo kom je er wederom achter dat het instinct van ‘onze honden’ echt nog steeds dicht bij het natuurlijke gedrag zit. En in een tijdsbestek van zo’n 3 uren waren daar de 6 mooie, gezonde en vooral dikke pups geboren. De super trotse mama Cheyenne had het toch maar weer geflikt om 4 gezonde reutjes en 2 gezonde teefjes op deze wereld te zetten en ons als fokker en vooral liefhebbers weer trots te maken. Ook zijn we weer trots en blij dat wij ook voor deze 6 pups allemaal een nieuw mandje hebben gevonden, bij mensen uit alle delen van ons mooie land(je) en die we met zorg en liefde hebben uitgezocht en geselecteerd. En deze ‘nieuwe eigenaren’ delen gelukkig dezelfde passie en liefde als ons voor ‘ons’ geweldige ras. Maar dat betekend toch weer dat wij ook dit J-nest wederom moeten ‘loslaten’ na 8 bijzondere weken. Maar gelukkig doen we dit met een ‘goed’ gevoel, en zijn de pups ook toe aan deze nieuwe uitdaging. Een uitdaging die voor elke pup weer anders zal zijn, maar ook voor de nieuwe baasjes zullen er nieuwe uitdagingen komen en veel gaan veranderen… Evita zal de kleine hummels behoorlijk gaan missen, en ook wij zullen ons dagelijkse dingen weer op moeten pakken na 8 super mooie en drukke weken. En zoals we in het info-boekje hebben gezet… Geniet en zorg goed voor elkaar. En eens een Dejoni’s…. Altijd een Dejoni’s.

Oant sjen J-nest

Deze mooie pup met het grijze bandje ( Dejoni’s Juvinile Jirko) gaat in Eindhoven wonen en zal Kaya genoemd gaan worden.

Reutje Zwart ( Dejoni’s Jumping Jax) zal in hartje Amsterdam deze 2 dames ‘happy’ maken onder de naam Keith.

Mr Groen ( Dejoni’s Jubilant Jack) en eerst geboren reutje zal in Almere dit geweldige gezin blij maken onder de goddelijke roepnaam Odin.

Madame Roze ( Dejoni’s Jewel Jasmine) zal een goddelijk leven krijgen in Riel en zal met de mooie naam Radha een geweldige toekomst krijgen.

En dit lieve en geweldig gezin uit Leeuwarden mogen teefje geel ( Dejoni’s Joyfull Jara) gaan opvoeden, en zijn helemaal blij dat ze Jara zal blijven heten en deze prachtige naam zal blijven houden die wij als stamboomnaam hebben uitgezocht.

En dan als lest-best.. reutje Blauw ( Dejoni’s Joking Jethro), deze mooie kerel ‘mocht’ een week langer bij ons in Oerterp blijven en deze knul heeft bij mij echt een ‘positieve marker’ gezet, en zal in Wessem verder opgroeien onder de (voor ons toch bijzondere) naam Gino.

Ennn zoals hier boven is geschreven: Geniet en zorg goed voor elkaar…

Dit was de laatste (P)Update van weer een bijzonder nest puppen, en ook al hebben we nu 10 keer een nestje gehad in die 12 jaar dat we nu met hart en ziel bezig zijn, het is en blijft een bijzonder mooie tijd, van minder slaap, drukte en vooral toch heel erg veel genieten. En als wij al die bije-eitjes zien als ze met de pup de auto in stappen op weg naar een nieuwe toekomst, doet dit ons Friese fokkershart zéér goed en zijn we echt trots en blij om dit voor hen te doen.

Oant sjen J-nest.