Bosuitje(s) en Oant sjen (K-nest)

Op dit moment van schrijven is het bijzonder koud en vliegen zelfs de sneeuwvlokken je nog om de oren… het is Paasmaandag, De pups zijn nu allemaal al uitgevlogen en zijn alweer een week bij de nieuwe eigenaren. En zo zijn de 8,5 week echt voorbij gevlogen en eigenlijk moet ik mij toch een beetje schamen dat ik geen (P)updates op de website heb geplaatst van de bosuitjes en het afscheid van de pups. Daarom toch nog een (P)update van de bosuitjes en afscheid op deze 2e paasdag. Zondag 14 maart j.l zijn we met de pups voor het eerste ‘bosuitje’ naar Bakkeveen geweest met de pups. Altijd weer een spannende stap maar vooral een leerzame belevenis voor ons als fokker. Zijn de pups in ‘den vreemde’ hetzelfde als in hun vertrouwde omgeving van Huize Dejoni’s ? Zijn de haantjes nu ook zo bravoure als thuis? Allemaal vragen die wij bij deze ‘bosuitjes’ ons weer afvragen. Voor ons is het zó veel meer dan een gezellig weerzien met de pupkopers. Het observeren van de pups in deze mooie maar voor hen nieuwe omgeving is echt vreselijk leuk om te observeren. Allemaal vreemde geurtjes, kleine en grote honden en vreemde mensen in alle soorten en maten bevestigd vaak de karaktertjes die wij in de voorbije intensieve 6 weken hebben mogen constateren. Vrije en blije eitjes….

Ook waren er wederom ‘puppen’ uit onze vorige nesten aanwezig. En die stonden ons al op te wachten in Bakkeveen. Auro, Hinto, Hunter, Luna, Senna en Kyara waren er met hun lieve baasjes en blijkbaar is voor hen ook weer een geweldige happening. Gewoon geweldig om te zien hoe deze Dejoni’s zijn gegroeid in hun uiterlijk en karakter.

Tja en dan het 2e ‘bosuitje’… onbeschrijfelijk hoe groot het verschil tussen het eerste en het 2e bosuitje dan kan zijn. Waren de pups de eerste keer nog ietsje ingetogen…. nu moesten we de oogjes voor en achter in onze hoofden hebben. Ze ‘vlogen’ letterlijk alle kanten op en waren echt op verkenningstocht. Vrije en blije eitjes in de natuur.

Maar ook aan deze 2e dag komt weer jammer genoeg een einde en keren we weer richting Ureterp met een schat aan informatie en positieve indrukken van dit geweldige K-nest. De informatie die wij met deze bosuitjes opdoen gebruiken wij dan ook om de definitieve “match” te maken tussen de nieuwe eigenaren en ‘onze’ pups. Daarmee wordt de keuze die we (ik) al een tijdje in ons hoofd zit nu ook bevestigd door de ‘gedragingen’ van de nieuwe pupkopers en ook de ontwikkeling van de pups? En ook nu zijn wij ervan overtuigd dat we opnieuw naar eer en geweten de juiste beslissing genomen hebben en de juiste match gemaakt hebben voor ons K-nest, en hebben we weer 9 geweldige gezinnen gevonden die onze pups mogen gaan opvoeden, liefhebben en trainen. En dat ene moment is na bijna 60 dagen toch echt aangebroken…. De pups ‘vliegen uit’ naar alle windstreken van ons toch mooie Nederland.

Dejoni’s Knowing Knut is de eerste die het nest heeft verlaten, pupje Groen gaat een mooi leven krijgen bij zijn Mama Dejoni’s Dancing Danza en onze lieve vrienden uit de Friese hoofdstad Leeuwarden. Cooper zal zijn roepnaam zijn.

Dejoni’s King Kibo was nummertje 2 die met deze echt geweldige mensen is meegegaan, en ook dit pupje Grijs zal in Friesland blijven. Hij zal Beetsterzwaag gaan verrijken met zijn aanwezigheid en vooral zijn charme..

Dejoni’s Knightly Kjeld krijgt zijn nieuwe mandje in Nieuwkuijk en zal tussen ‘bearded-men’, geweldige kids een ‘rechtvaardige’ opvoeding gaan krijgen bij deze geweldige lieve en oprechte mensen. Pupje licht-blauw zal de mooie roepnaam Kibo gaan dragen.

En dan Dejoni’s Kissable Kyra, pupje Oranje de pup die mijn schaduw is geweest voor vele weken en zij is ‘uitgevlogen’ richting Den Haag en zal dit jonge gezin haar gaan opvoeden en hun leventje gaan plannen.. onder de mooie naam Hera.

Dejoni’s Kaptain Kyan ( pupje zwart) zal onder de roepnaam Kay deze lieve en gezellige mensen uit Amersfoort echt blij en happy gaan maken en een sportief leven krijgen.

Dejoni’s Kindness Kailin (pupje rose) zal onder de roepnaam Kira, Haulerwijk ‘onveilig’ gaan maken bij dit gezinnetje uit het Friese Haulerwijk.

Dejoni’s Kindhearted Kenzi ( pupje geel) zal in Putten proberen nog meer fietsen te gaan verkopen en een maatje te zijn voor Nero. Haar mooie roepnaam zal Kenzi gaan worden.

Dejoni’s Kicking Kenzo (pupje Blauw) zal in het Limburgse Klimmen gaan wonen bij dit gezin en die daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling zien gaan. De roepnaam die dit mooie pupje heeft gekregen en al bijna 12 jaar op het ‘verlanglijstje’ staat is Bolt, genoemd naar witte herder uit de Amerikaanse computeranimatiefilm van Walt Disney uit 2009.

En als laatste van de 9, Dejoni’s Kind Keano, Dit reutje met het bruine bandje was de laatste die geboren was, en ook de laatste die het nest heeft verlaten. Dit mooie en opgewekte pupje zal onder de roepnaam Jip het leven gaan verrijken van dit vrolijke en sportieve stel uit Wilnis.

Wat is het eigenlijk toch weer (te) snel gegaan….

Oant sjen pracht pups, het ga jullie allemaal goed!! en vergeet nooit….

EENS een Dejoni’s….ALTIJD een Dejoni’s.