Week 2 N-nest

Buiten is het nog steeds grijs, waterkoud en nat en de 2 mooie Kerstdagen zijn ook alweer voorbij. De kleine witjes gaan in deze periode als een ‘malle’ en groeien bijzonder hard en gelijkmatig. Ook de oogjes staan nu op een (flinke) kier en zien dat de wereld steeds groter wordt. Evita doet het goed en sinds een dag of 3 gaat ze ook weer met de roedel op pad naar ons zo vertrouwde A-7. Maar momenteel is dat ook geen pretje als je van witte hondjes houd… zo veel water en modder dat het onmogelijk is om schoon te blijven, Maar tja.. het is niet anders, en het maakt onze honden ook helemaal niets uit dat het koud, nat of vies is. Ze genieten hier zo van, lekker met de baasje(s) wandelen en ravotten met elkaar. En het is aan ons als baasjes dat de roedel na de wandeling weer schoon naar binnen kunnen. Erg belangrijk omdat de pups nog best kwetsbaar zijn en we geen onnodig risico willen lopen. Zoals gezegd doen de 6 het ontzettend goed en zitten nu op een gemiddeld gewicht van 1559,16 gram. Geweldige gewichtjes en tussen de ‘dikste’ en de ‘kleinste’ zit maar 200 gram verschil. En vergeleken met Evita & Kibo hun 1e 6-tal lopen de 6 van dit mooie N-nest wel zo’n 300 gram voor… Prima prestatie voor mama Evita. En omdat ze zo lekker groeien zijn de strikjes al meerdere malen vervangen, en hebben sinds een paar dagen al hun ‘eigen’ halsbandjes om hun lekkere nekjes. Ook hebben ze op dag 14 (vandaag 27-12-2023) hun aller eerste wormkuur gehad, een klusje dat gedaan moet worden en voor de pups is het ook vreemd omdat ze iets in hun bekkie krijgen dat net even anders is en proeft dan een tepel van mama Evita haar heerlijke melkbar. Dit pilletje moet wel helemaal doorgeslikt worden. Maar ook dit is weer geslaagd. Verder is het deze periode een dagelijkse routine voor de pups, eten, drinken poepen, plassen en vooral héééél veel slapen.

En vorige week zijn ook de ‘kennelnamen’ opgestuurd naar de Raad van Beheer in Amsterdam, dit ter controle en goedkeuring. Maar wie welke naam gaat krijgen weten we nog niet. We kijken rustig welke pup welke naam ‘verdient’ en we hebben en nemen de tijd totdat de chipper komt om dit definitief te maken.

En de namen zijn….

Voor de mannen: Dejoni’s Notorious Noan en Dejoni’s Noble Nolan. En de dames: Dejoni’s Naughty Nikita, Dejoni’s Nice Nova, Dejoni’s Natural Naila en tot slot Dejoni’s Native Nalah.