Dejoni’s L-nest 08-08-2021

Ons (12e) L-nest is geboren op 08-08-2021.

Nieuwsgierig als we toch zijn, hadden we in week 8 nog een röntgenfoto laten maken bij de A-7 dierenartsen om (toch) te kijken wat nu het exacte aantal zou worden van dit bijzondere nest. En op deze foto konden we dus 3 mooie ‘skeletjes’ zien. Dit is natuurlijk fijn om te weten, vooral omdat we nu ook zeker wisten wat eruit moest gaan komen. 3 pups zou het L-nest ‘groot’ gaan worden, en dan is er nog steeds een laatste ‘onzekerheid’…….. wat zullen de ‘geslachten’ van deze pupjes gaan worden ??… Maar tja… deze vraag kon niet eerder beantwoord worden dan dat de pups geboren zouden zijn. En op zaterdagavond begon Gaya toch wel een beetje onrustig te worden en kregen wij het vermoeden dat de bevalling aanstaande was. Ook beppe Bilana werd aardig onrustig en ‘snuffelde’ constant aan Gaya. Gelukkig hadden we afgelopen donderdagavond de voorbereidingen al ‘getroffen’ en de werpkist al in gereedheid gebracht en klaar staan in onze woonkamer. Zo rond 22.00 uur begonnen toch de eerste weeën en om 22.47 uur was daar de eerste pup…. enn het was een manneke…traditiegetrouw krijgt bij ons het eerst geboren reutje een groen strikje om zijn nekje nadat we hem hebben gecheckt en gewogen. En dit mooie reutje had een geboortegewicht van 515 gram.

En dan is het wachten…….en om 00.31 uur was daar pupje 2, een prachtig pupje die nog mooi ‘in het vlies’ zat en dit was wederom een manneke. Dit 2e reutje had een geboortegewicht van 550 gram en heeft zo als gebruikelijk het blauw strikje om gekregen.

en nu werden we toch een beetje nerveus…. wat zou de 3e pup gaan worden?…manneke of toch een meiske? Lang hoefden we niet te wachten want om 00.56 uur was daar de derde en laatste pupje. En jahoor de laatste was een dame van 530 gram. lest best zullen we maar zeggen…en hiermee is onze grote wens ook uitgekomen. Dit teefje met bandje rose zal voor altijd bij ons blijven en de naam die we haar gegeven hebben is

Dejoni’s Lady Lizzie.

Op dit moment van schrijven zijn alle pups al behoorlijk gegroeid en doet Gaya het geweldig als ‘nieuwe’ mama en zij we super trots op Gaya en haar kids..

Tot zover dag 1 en zou zeggen..tot de volgende (P)up-date.