Week 5 M-nest

Dit keer maar niet te lang wachten met de (P)up-date dacht ik maar, en in deze toch drukke periode maken de pups weer van alles mee. Zo hebben we afgelopen weekend de bijna traditionele pupmiddag gehouden in Casa Dejoni’s. Gelukkig was het prima weer en konden de pups en de nieuwe baasjes lekker naar buiten.

Onder het genot van een bakkie koffie / kopje thee konden de dol enthousiaste en vooral verliefde pupkopers verhalen uitwisselen en allemaal vragen stellen. Maar vooral werd er gekeken naar de capriolen van de pups en de rest van de roedel. En voor de pups was dit toch (weer) een bijzondere en zeer interessante uitdaging. Zo zie je dat bepaalde pups binnen hun eigen ‘bubbel’ en cirkel al aardig bravoure zijn, maar nu bij de massale opkomst toch een beetje terughoudend waren en zelfs begonnen te shaken bij deze overmacht van deze lieve ‘vreemde’ mensen. De altijd zo opgewekte en vrolijke Dame Geel moest toch eerst even de kat-uit-de-welbekende-boom kijken om daarna zich te herpakken en weer de herkenbare Belhamel te worden. Al met al was deze middag weer super geslaagd en hebben we de pups weer kunnen observeren in deze nieuwe en vooral spannende situatie. Wij hebben in ieder geval weer genoten van de pups en vooral van de lieve mensen die de tijd hebben genomen om naar Ureterp te rijden, of te lopen.

Verder is week 5 de week van de ‘groei’ en daar bedoel ik niet alleen het gewicht mee maar vooral de ontwikkeling die de pups doormaken. Ze weten nu dat buiten wel heel interessant is en dat ze daar hun behoefte moeten en willen doen. Ook de geluiden van de blaffende buurthonden, helikopters, vreemde vogels en buiten spelende kinderen worden nu opgeslagen in de kleine koppies. De bijtrem wordt getest en spelen de pupsels steeds meer met de speeltjes maar ook spelen met de volwassen honden zie je steeds vaker gebeuren. De altijd op ‘aan’ staande Lizzie kan haar geluk niet op met deze 6. Ze is constant met de pups aan het ravotten en aan het uitdagen. Ook al is Lizzie nu bijna 1 jaar, maar nog altijd is zij een ‘grote’ maar vooral een zeer enthousiaste en sociale grote pup. Eigenlijk een perfect voorbeeld voor de pups….Gewichten van de 6 kleine witjes (5 week) varieert nu van 3150 gram tot 3750 gram en krijgen ze nu behalve Mama-melk nu ook Energique vlees en zo nu en dan een paar puppiebrokjes van Prins. En de volgende grote gebeurtenis staat alweer voor de deur, want morgen (14 juli) staat de chipper van de Raad van Beheer klaar om de pups te voorzien van een geregistreerde chip, wordt hun DNA afgenomen en ook bij Evita zal DNA afgenomen worden vanwege haar Kroatische afkomst, en ook omdat dit haar eerste nest is. Van Papa Kibo is al DNA afgenomen toen hij 6 weken oud was. Maar dit is niet alles, ook moeten we nu de namen die we bedacht hebben koppelen aan de kleurtjes van de bandjes. En ja.. wie krijgt welke naam? Na lang ‘wikken en wegen’ ben ik er wel uit..

Dejoni’s Majestique Malo = Groen, Dejoni’s Moonshine Monja = Oranje, Dejoni’s Mighty Maggie = Zalm, Dejoni’s Miracle Mischa = Geel, Dejoni’s Mysterious Melody = Rose en tot slot gaat dame Rood vanaf morgen Dejoni’s Magnificent Macy heten. Echt namen die ik bij deze pups vind passen.

Zou ook dit keer weer zeggen….vliegensvlug tot de volgende (P)up-date maar weer..