week 4

En ineens realiseer ik mij dat we alweer op de helft zijn van de puptijd van dit bijzondere trio. Ook al is dit niet ons eerste nestje witjes, het is en blijft zoo speciaal dat elk nest zijn eigen karakter, uiterlijk en uitstraling heeft. Ook dit trio heeft weer nieuwe, bijzondere en speciale dingetjes waar we weer volledig verliefd op zijn worden.

Zo zijn het alle 3 heerlijke knuffelbeertjes met oogjes die je kunnen aankijken met zo’n blik dat je echt smelt en meteen vrolijk wordt.

Beide jongens zitten qua karaktertjes vrij dicht bij elkaar en ook qua looks ontlopen ze elkaar weinig. Beide knapen zijn ‘easy-going’ en super relaxed. Een iets ander verhaal is dat roze dametje, op zich ook aardig relaxed hoor maar toch net iets eerder met eigenlijk alles dan de beide heren. Zo krijgen de pups sinds kort een ‘vleespapje’ (Energique vlees met water) en wie was de eerste die dit zich liet smaken..? Juist, eerst Lizzie en daarna de heren. En wie overwon als eerste de ‘drempel’ van het vertrouwde wereldje binnen naar buiten.. weer de dame met het roze bandje die de drempel en kralengordijn had overwonnen. Een leuk verhaal om te vertellen is dat we in het deurtje van de puppyren meerdere manieren hebben om de ‘belhamels’ binnen te houden. We beginnen met de standaard hoogte van 20 cm, goed voor zo’n 3 weken… dachten we.. Ok, dan maar verhogen naar 27 cm. Na 2 dagen was ook dit alweer te laag voor Lizzie Houdini. Eerst wat gemekker en gemiep dat het obstakel iets hoger was dan normaal, hup eerst voorpootjes over de reling van het plankje en daarna beetje klauteren enn jahoor we zitten weer in de kamer! Maar dit keer niet om te dollen maar even een plekje buiten de puppyren te zoeken om te poepen.. ha ha… geweldig. Maar wat het meest hilarisch was van deze actie dat Lizzie na het keutelen dezelfde weg terug nam en weer in de ren klom om verder te slapen. Gretha en ik hebben elkaar met dezelfde verbazing aangekeken en genoten van deze bijzondere actie. Nog nooit hadden we dit gezien. Maar ja… we willen liever niet dat dit gebeurt als wij lekker liggen te slapen, dus als laatste dit nogmaals verhogen naar 37 cm voordat het deurtje helemaal dicht gaat en ook Gaya er niet meer in of uit kan komen zonder te springen. daar waar de pups uit alle vorige nesten deze barrière pas konden nemen rond week 5 is Lady Lizzie hier al ingeslaagd.. My kind of girl…

En jahoor…goed voorbeeld doet volgen en zijn Loki en Luka in navolging van hun zusje ook al ervaren klimmers aan het worden 😉 Al met al wederom geweldige pups.

En deze periode van 4 tot 6 weken is echt een super leuke en geweldige periode voor ons en de 3 pupsels. Van binnen naar buiten, zon, regen ze komen nu nog meer dingen tegen. En hup naar de volgende levensfase. Eigenlijk gaat het allemaal vééél te snel…en we zijn al op de helft…

Tot de volgende (P)update maar weer zou ik zeggen.