week 3 J-nest

Het is weer zover dat er een nieuwe (P)update geschreven gaat worden. Week 3; voor mij persoonlijk is het moment aangebroken om echt te gaan genieten van de pupsels. Waren de eerste 3 weken ook enorm leuk met de kleine witte molletjes. Maar zodra de oogjes open gaan en de eerste stapjes gezet gaan worden. Gaan de pups naar de ‘next-level’ van hondjes worden. En die eerste stapjes, het blijft lachen gieren en brullen… stapje…en weer vallen. Maar wel weer op karakter enn .. doorrrr.. net zolang de pootjes doen wat ze willen. Love it!! Ook Cheyenne neemt steeds grotere ‘pauzes’ tussen het voeden, luiers verschonen, voeden en slapen.. En dat de pups groeien is een feit. Ze zitten allemaal op 2000 gram+, en dat zijn geweldige gewichtjes voor de kleintjes. En het mooie is dat ze allemaal vrij dicht qua gewichten bij elkaar zitten. Super trots op dit bijzondere 6-tal en vooral Cheyenne. De tandjes komen door en gaan de pups niet alleen maar richting ‘mama’s-melkbar’ maar beginnen elkaar ook te ontdekken in het spelen. Voor ons de tijd voor de eerste verhuizing. Nu is het tijd om de ‘werpkist’ te vervangen en een grotere ruimte te creëren voor de nieuwsgierige pupsels..

Omdat de eerste nachten nog vrij koud waren, hebben we de werpkist nog wel even laten staan om tocht tegen te gaan en de warmte binnenboord te houden. Maar het pientere 6-tal weet nu al waar ze langs moeten om meer ‘space’ te krijgen en meer zicht hebben om in de woonkamer te gluren, en de rest van de roedel te ontdekken.

En opnieuw zijn de door ons bedachte namen in 1 keer goed gekeurd door de Raad van Beheer in Amsterdam. Altijd weer spannend als je leuke namen bedenkt en die door anderen beoordeeld moeten worden en goedgekeurd. Maar wéér gelukt !

Check dat pigment..!! trots!

En dit allemaal in deze toch vreemde en oneerlijke periode van de Covid-19, een periode die toch veel meer impact heeft gehad in onze manier van werken. En ook in het contact met ‘onze’ pupkopers hebben we niet kunnen doen wat wij normaal doen. Wel hebben we gelukkig weer 6 fantastische pupkopers gevonden die onze passie voor dit geweldige ras delen. Maar eerlijk is toch eerlijk…We hebben wel (meerdere) mensen moeten teleurstellen die héél dicht op het punt stonden om een Dejoni’s-pupje te mogen opvoeden. Hélaas, en we hopen wel dat iedereen die interesse in een Dejoni’s-pupje getoond hebben hun pupje zullen vinden.

Ook hebben we visite gehad van Dick & Brendina de eigenaren van de trotse papa Anakin. Knuffels voor de pups, lekkers voor de rest van de roedel, en wij…een verwenpakket met kaasjes, nootjes enz…enz…En dit maakt onze hobby en passie zo vreselijk leuk…puur genieten met mens en vooral onze liefde en passie voor ‘ons’ ras de Zwitserse Witte Herder.

Hier maakt Brendina kennis met de grote belhamel uit Kroatië, een blij Ei.

Tot zover week 3 en ik zou zeggen tot de volgende (P)up-date.