Week 2 (Cheyenne)

Het is alweer de 2e week van de Dejoni’s Six-pack. Een toch vrij rustige week voor mama en de kids. Cheyenne neem nu iets meer tijd voor ‘haarzelf’ is nu vaker buiten de werpkist te vinden.

En voor Evita is (wel) de regel van 1,5 meter afstand houden bijna opgeheven en mag nu dichterbij de pups komen. En het is ook de week van het openen van de oogjes, vanaf afgelopen donderdag gaan de oogleden beetje voor beetje open, en gaan de pups het licht zien..Nu komen ook de pootjes iets meer onder het lijfje en doen ze de eerste pogingen om op de pootjes te ‘lopen’. Zó koddig om dit te zien…en hun gewichtjes zitten nu op een gemiddelde van zo’n 1650 gram. En dat is gewoon super goed te noemen. Wederom zijn we weer tevreden in Huize-Dejoni’s.

Ook hebben we de stamboomnamen opgestuurd naar de Raad van Beheer in Amsterdam, we hadden verwacht en gehoopt dat we deze week al antwoord hadden op de goedkeuring van de door ons geselecteerde ‘stamboomnamen’ maar helaas hebben we nog (steeds) geen bevestiging of afkeur van de namen. Zal dit te maken hebben met het ‘Thuis-werken-in-Corona-tijd’ ?? Toch verwacht ik dat er geen bezwaar op de mooie namen zal komen, en ze gewoon goed gekeurd gaan worden. De namen die wij uitgezocht zijn voor ons 6-tal:

Dejoni’s Jumping Jax, Dejoni’s Joking Jethro, Dejoni’s Jubilant Jack en Dejoni’s Juvinile Jirko voor de knapen. En voor de dames; Dejoni’s Joyfull Jara en Dejoni’s Jewel Jasmine.

Het eerste wormkuurtje is ook al weer een feit en is weer vakkundig door Gretha uitgevoerd…vakmanschap is meesterschap…toch? En dat op Moedersdag… En de koppies en nekjes zijn zo gegroeid dat de bandenwissel heeft plaatsgevonden, en ze nu allemaal een halsbandje ipv lint om hun speknekjes hebben gekregen.

En dan is er nog het “dingetje” van de Covid-19 regeltjes waar ook vele collegafokkers mee worstelen, het huisbezoek van de potentiële pup-kopers. En eigenwijs als wij zijn hebben we toch besloten om de door ons geselecteerde nieuwe eigenaren uit te nodigen voor de oh-zo belangrijke eerste kennismaking met ons, de roedel en natuurlijk de kleine witjes. Iets wat we echt belangrijk vinden in deze ‘aparte tijd’ En ik zeg maar zó…. Eigenwijs is ook wijs…!!