week 1 J-nest

De eerste week zit er al weer op en het 6-tal doet het geweldig goed, ze groeien als kool en zitten na 6 dagen allemaal al (net) boven de kilo. De groei zit gemiddeld op zo’n 75 gram per dag en dat is toch super te noemen. En Cheyenne is tevreden en happy, ze eet goed drinkt goed, en…poept ook weer normaal. En dat was de eerste dagen wel even anders, en merk je weer dat een bevalling best wel heel hard werken is voor mama, maar ook na de bevalling zijn de sporen nog duidelijk aanwezig en is het zaak om haar goed schoon te houden.Zo nemen we Cheyenne onder de arm mee naar boven om haar goed schoon te spoelen met lauw water. Dit doen we boven in de badkamer en dat is toch ook wel héél hard werken om met de pas bevallen Cheyenne de trap op te lopen…..pffff.. De eerste dagen zijn erg belangrijk en dan is toch echt noodzakelijk om mama extra goed in de gaten te houden en zeker ook haar lichaamstemperatuur goed in de gaten te houden. Gelukkig zit de temperatuur steeds netjes onder de 39 graden en had ze gelukkig geen koorts of andere ‘gekke’ dingen. De eerste 3 dagen komt Cheyenne de werpkist alleen maar uit om haar behoefte te doen, en haar verplichte badje natuurlijk… Ook laat ze in deze dagen geen hond (of kat).. in de werpkist kijken terwijl wij alles mogen doen en laten met haar pupsels. Bilana is de eerste van de roedel die toestemming van Cheyenne heeft gekregen om de pups te ‘begroeten’ , daarna was Amber aan de beurt, vervolgens Gina en Gaya. En voordat de kleine belhamel uit Kroatië toestemming van Cheyenne kreeg waren we toch wel zo’n dag of 6 verder. En de kleine Evita krijgt nu nog steeds alleen toestemming onder het strenge toezicht van ‘beppe’ Bilana of wanneer wij er bij zijn. Maar onze jongeling Evita vindt het eigenlijk wel vreselijk interessant, en wil ze die kleine witte blinde molletjes zo graag bekijken en besnuffelen. Maar tja….Mama rules…!!

Ook hebben we de stamboomnamen van de 6 pups doorgegeven aan de Raad van Beheer Het is nu toch maar weer afwachten of de weer bijzondere namen met een Dubbel-J goedgekeurd gaan worden door de RvB. Natuurlijk hopen we dat deze 6 zorgvuldig uitgezochte namen gebruikt mogen worden en op de stamboom gaan verschijnen.

En dan is er nog ‘onze’ nachtrust of het gebrek daar aan.. hi hi. We zijn niet alleen met een maar met een hobby bezig maar doen dit met liefde en passie voor ‘onze’ honden. Dit betekend voor ons dat wij om de beurt ’s nachts bij de pups gaan liggen, slapen en vooral waken. En we zijn dan ook nooit alleen zoals op onderstaande foto is te zien.. 😉

Tot slot nog een 2-tal foto’s van de super snel groeiende pups in lui-lekker-land.

de jongens aan de melk-bar

6-pack na de eerste week.

Tot de volgende (P)update..