week 7 karaktertest

Welk karakter heeft mijn pup?

Vandaag (10-9-2016) naar hondenschool Cosmo geweest voor een karaktertest bij hondenschool Cosmo. Deze test “De Campbell-test”  is uitgevoerd door Aeltsje de Vries van hondenschool Cosmo een collega fokker, gedragstherapeut en vooral liefhebber van ons ras.

Welk karakter heeft mijn pup    Introductie;

in 1975 werd de Campbell-test ontwikkeld. Het is een test die als doel heeft het karakter van een puppy in beeld te brengen. De test bestaat uit 5 onderdelen. De onderdelen zijn in feite 5 soorten prikkels waar een pup aan wordt blootgesteld en er wordt waargenomen hoe de pup hierop reageert. Door nu de resultaten vergelijkbaar te maken en, in feite op te stellen, is vast te stellen of een pup dominanter is of meer volgzaam. Overigens moet worden opgemerkt dat de interpretatie van de resultaten niet eenvoudig is en eigenlijk uitsluitend door een gedragstherapeut zou moeten worden beoordeeld. Dat neemt niet weg dat ook minder professionele (honden) mensen een idee kunnen krijgen welk karakter de pup heeft.          Niets meer en niets minder!  Waarom is dat nu van belang? Wij als fokker willen graag weten welk karakter welke pup heeft. Dat is van belang om na 7 of 8 weken de juiste pup aan de juiste nieuwe eigenaar mee te kunnen geven. Immers zij zijn beide toch voor zo’n 10 jaar tot elkaar veroordeeld en dat moet een echt succes worden. Een pup die later wordt ingezet voor de bewaking of politietaken kan en mag een ander karakter hebben dan een pup die zijn verdere leven mag “slijten” als huishond.bij een gezin met kinderen. In elk geval wil je er als fokker van de honden alles aan bijdragen wat in je vermogen ligt om te bereiken dat dit een SUCCES wordt !!

Wij zijn super tevreden over de resultaten die uit deze test is gekomen en bevestigen eigenlijk wat wij al wisten na de 7 weken van puur geluk. Allemaal levendig, vrije, vrolijke pups en allemaal prima huishonden. Echt trots op deze 9 !!