Over ons

Wij zijn Klaas-Jan & Gretha Nikkels, en wonen in Ureterp, Friesland. Wij zijn op de naam Dejoni`s gekomen om de namen van onze twee kinderen Debbie en Johnnie Nikkels te combineren. Het is een prefix, dus de namen van de pups komen achter de kennelnaam. (Dejoni’s Amazing Amber)   Gretha, is opgegroeid met katten, en ikzelf ben opgegroeid tussen verschillende hondenrassen.   Deze rassen verschilden van Asbakies tot raszuivere Duitseherders. Eenmaal ons eigen huisje, boompje en…..jahoor….de beestjes………was daar onze eerste hond, Hertha een duitse herder teef van 1,5 jaar oud.Toen we Hertha op een leeftijd van 7 jaar hebben moeten laten inslapen, hebben we na ongeveer een half jaar besloten om een pup aan te schaffen, en dat werd weer een Duitse herder teef;                Ominga van het Groot Weezenland ( geb: 25-06-1995)   Jammer genoeg hebben we met Ominga qua gezondheid erg weinig geluk gehad, en hebben afscheid van haar moeten nemen op een (veel te jonge) leeftijd van 7,5 jaar.

Door deze ervaring zijn we op zoek gegaan naar een ander ras met toch dezelfde eigenschappen, en karakter. En toen ik tijdens mijn werk, in Joure een Witte Herder tegenkwam die zijn baas kwijt was, was ik meteen ‘verkocht’    Op het internet gezocht naar dit ras, en alles wat we maar konden vinden bleek positief te zijn. Een vrij onbekend en (nog) zuiver ras.

En toen op zoek naar een goede fokker, en die bleek tot onze verrassing lekker dicht bij te zitten in Bakkeveen.   Op dat moment was er een teef ‘hoogzwanger’ van 12 pups, en wij waren 13e op de lijst, jammer maar helaas, dan maar wachten op het volgende nest… dachten wij !   Toen een belletje van de fok(ster)…. ER ZIJN 13 PUPPIES GEBOREN Yes!!  , daar zat onze witte dus OOK bij!!   We hebben gekozen voor een stokhaar Reu en dat is Eran geworden. ( 08-06-2004)    Door Eran zijn wij aangestoken door het Witte Virus.

En hoe besmettelijk dit virus is, kan iedere liefhebber u vertellen. Eran fan Cosmo`s Noflik Stee, was een stoere, super eerlijke reu, met een machtige uitstraling en een zeer bijzonder karakter.   Eran was goedgekeurd als dekreu door de Z.W.H.V.N.   En twee jaar later was daar al de tweede reu, een prachtige langstokhaar: Hinto Wolf fan Cosmo`s Noflik Stee.( 10-01-2006)   Hinto was een schitterende reu, met weer een prachtig karakter, maar was  helaas niet geschikt is als dekreu.

Vanaf onze eerste witte is er een nauw contact tussen ons en de fokster en na een “stageperiode” van een paar jaar is bij ons het virus compleet toegeslagen, en hebben besloten om ons verder te verdiepen in dit mooie ras en hebben wij ons eerste teefje uit Wijnjewoude gehaald: Dejoni Gina fan Cosmo`s Noflik stee. (06-06-2008)  Gina deed het geweldig op shows, en heeft geweldige en Uitmuntende resultaten behaald op diverse shows in Nederland    Gina is 24 Januari 2010 goedgekeurd in Meppel door de ZWHVN voor de fok door de keurmeesters: M. ten Cate en E. Boonemmer met een prachtig rapport en een hele mooie opmerking op dit verslag; Prettige, vriendelijke hond en aangenaam   Ook heeft ze deze dag de gedragstest van de ZWHVN ondergaan door de keurmeesters: G.Kanis-van Dijck en L. Scholing-Zantingh met een uitstekend resultaat. Dus…….. HD & ED goed, shows Ok, MDR-1 vrij, gedrags en fokgeschiktheidskeuring ook goed… dus  klaar voor ons eerste nestje Zwitserse Witte Herders. Wij hebben met Gina 2 nestjes mogen krijgen en hebben helaas op 12,5 jarige leeftijd afscheid van onze Gina moeten nemen.

Uit ons eerste nestje (28-01-2011) hebben we de prachtige teef Dejoni’s Amazing Amber aangehouden, helaas is ook Amber al overleden (12-12-2021) en ons 2e nestje is geboren op 7-11- 2012. Ook uit dit nestje hebben wij een teefje aangehouden en dat is Dejoni’s Beloved Bilana geworden. Bilana is goedgekeurd voor de fok door de RZWH op 24 oktober 2014 met perfecte gezondheidsuitslagen en bijzondere bloedlijnen. Ook uit ons 3e nestje hebben we wederom een teefje aangehouden en dat is Dejoni’s Cheerful Cheyenne geworden….The next generation !! Cheyenne deed het ook geweldig op shows en was net als Amber ook Nederlands Jeugdkampioen. Zó trots op de door ons gefokt meisje en met 2 jeugdkampioenen in onze roedel mogen wij wel zeggen… We zijn goed bezig!! Ook heeft ze haar eerste gezondheidsuitslagen binnen waar we wederom super blij mee zijn: HD-A  met Norbergwaarde van 40 en ED vrij ! En als de andere gezondheidsuitslagen goed zijn gaan we ook met Cheyenne naar de fokgeschiktheidskeuring om deze superlijn door te zetten. Ook hebben we van ons laatste nestje ( Balthazar X Bilana ) een reutje en ook een teefje aangehouden omdat dit een bijzondere bloedlijn is met zéér goede roots, gezondheid en vooral karakter. Dejoni’s Dangerous Drago ( Kibo) is het reutje die bij ons thuis woont en waarvan we veel verwachten, en met Dejoni’s Dancing Danza hebben we 2 hele mooie nestjes pups mogen krijgen, zij is nu met ‘pensioen’ en woont permanent in een gezin bij super lieve en geweldige mensen in Leeuwarden. Ook hebben we uit ons G-nest (OUTCROSS) een bijzonder teefje aangehouden met bijzondere nieuwe en vooral unieke bloedlijnen. Dat is Dejoni’s Gorgeous Gaya geworden. En om nog meer variatie in onze roedel te krijgen hebben we besloten om een teefje te importeren uit Kroatië. En dit is een prachtige stokhaar teefje geworden. Evita (Dejoni) Lord of North is een dame met een heerlijk open en met een geweldig karakter en met een zeer bijzonder kynologisch uiterlijk. Op dit moment staat de teller op 4 dames want ook Dejoni’s Lady Lizzie is (gelukkig) ook in Oerterp blijven hangen en hopen en verwachten dat we de Dejoni’s-lijn met haar voort kunnen zetten…. en natuurlijk Kibo,  onze heerlijke reu die zijn plekje heeft gevonden bij onze dochter, haar man en (nu nog) kleine Kian.

   Amber was onze echte show-topper en heeft 2 titels op haar naam staan; JEUGDWINSTER 2011 en Nederlands Jeugdkampioen.

Ons fokdoel.

Door de groeiende populariteit van ons ras en de smalle fokbasis in Nederland is het erg belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het uitkiezen van onze fokhonden. Onze honden  zijn geröntgend op de heupen, ellebogen en zijn DM, en zijn MDR-1 vrij. Ook fokken wij alleen met  honden die aan de door ons gestelde eisen voldoen, op uiterlijk, gezondheid maar zeker ook op karakter! Door zorgvuldige selectie op het karakter, uiterlijk en gezondheid van de ouderdieren streven wij naar het fokken van mooie, stabiele en gezonde pups, jammer genoeg wil dit nog niets zeggen over de kans dat onze honden compleet vrij zijn van de 325 erfelijke en aangeboren aandoeningen die op dit moment bij honden bekend zijn. Ons fokdoel is dan ook om gezonde ouderdieren te gaan combineren, en op deze manier mooie en gezonde huishonden en/of gezinshonden te fokken, die bij hun toekomstige baasjes een mooie en sportieve toekomst krijgen. Om ons fokdoel exclusief te houden verkopen wij GEEN fokhonden. (tenzij anders afgesproken) Wij zijn aangesloten bij de VZWH de enige en NIEUWE Vereniging voor de Zwitserse Witte Herders, een open, eerlijke en verfrissende club die naar ons idee “onze” Zwitserse Witte Herder optimaal vertegenwoordigd, en voldoen we aan de door hen gestelde eisen.

 

Geef een reactie