Oant sjen M-nest.

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat onze droomcombinatie van onze eigen reu Kibo (Dejoni’s Dangerous Drago) en de uit Kroatië geïmporteerde teefje Evita Dejoni Lord of North eindelijk was uitgekomen. Een lang verwachte droom was uitgekomen en voor zowel Kibo en Evita was dit hun eerste nest(je). Maar na deze 8 weken durf ik echt te zeggen dat de pups hun verwachting ruimschoots hebben waar gemaakt. Niet alleen qua uiterlijk, maar zeker ook op hun karaktertjes mogen we zo ontzettend trots zijn. Dit 13e Dejoni’s nest is zeer zeker geen ongeluksgetal geworden, maar eerder ‘my lucky number’. We hebben tot nu toe nog nooit een nestherhaling gedaan maar zodra Evita weer top fit, en klaar is voor haar 2e nest is zullen we over ongeveer 1,5 of 2 jaar deze combinatie zeker weer herhalen. Maar zoals altijd is er een tijd van komen, maar helaas ook wederom van gaan. Zodra we zekerheid hadden van Evita haar dracht zijn we ook begonnen met de ‘selectie’ van de potentiële nieuwe eigenaren. En met trots mogen we zeggen dat we weer fantastische mensen mogen toevoegen aan de Dejoni’s-familie.

De eerste die ‘vertrokken’ is en een hele lange reis met de auto heeft moeten maken om zo’n 500 meter van ons huis vandaan haar nieuwe mandje in te wijden. Dejoni’s Magnificient Macy (Rood) Zal in Ureterp gezelschap krijgen van de geweldige Kyara (Dejoni’s Heartbraking Helia) en haar fantastische en vooral lieve opvoeders, en Macy zal aan onze Dejoni’s kennel blijven verbonden. Dus als het gaat zoals we hopen en verwachten, kunnen we met Macy deze voor ons zo bijzondere bloedlijn verder uitbreiden in de toekomst.

Dame Rood (Dejoni’s Magnificient Macy.)

Als 2e was dame Oranje aan de beurt om het nest te verlaten. Deze dame was 1 van de 2 stokjes, en deel van ‘Team Rocket’ zoals Johnnie ze noemde. Dame Oranje zal in Laren een fantastisch leven krijgen bij geweldige en super enthousiaste opvoeders met ervaring. Dejoni’s Moonshine Monja heeft de roepnaam Baloe gekregen (wat Beer betekend)

Dame Oranje (Dejoni’s Moonshine Monja)

3e heeft de enige reu uit dit 6-tal de wereldreis naar Wijnjewoude gemaakt om met Dejoni’s Heroic Hunter een prachtig leven te krijgen. En het mooie en bijzondere is dat Macy en Malo broer en zus zijn maar ook Kyara en Hunter broer en zus zijn (H-nest). Het ga je goed Dejoni’s Majestique Malo, en veel plezier in Wijnjewoude.

Reutje Groen Dejoni’s Majestique Malo.

En dan is het maandag 1 augustus, de dag dat dame roze opgehaald gaat worden door een fantastisch leuk koppel en momenteel (nog) wonen in de mooie studentenstad Delft. En bij dit bijzondere koppel vond ik dat Dejoni’s Mysterious Melody de perfecte match zou zijn en wij zijn dan ook blij dat we deze match hebben mogen maken. En over een bijzondere ‘match’ gesproken, papa Kibo heeft op een wel zeer bijzondere moment mogen laten zien wat een Dejoni’s doet als er even een moeilijk momentje blijkt te zijn. En dat is…. er gewoon zijn!! .

Kibo (Dejoni’s Dangerous Drago)

Dame roze zal als roepnaam Minne krijgen, en we hopen veel van haar te horen en vooral te lezen..

Dame Roze (Dejoni’s Mysterious Melody)

Woensdag 3 augustus is het tijd voor de dame met het zalmkleurig halsbandje om het nest te verlaten en richting Hoofddorp te gaan verhuizen. Een rustige en stabiele dame die naar onze inzicht uitstekend past bij deze mensen met hun dochter Kez. Dejoni’s Mighty Maggie zal vanaf nu met de roepnaam Rebel verder gaan en Hoofddorp een stukje mooier gaan maken.

Dame Zalm (Dejoni’s Mighty Maggie)

En dan is er nog eentje over, deel 2 van ‘Team Rocket’, stokhaar dame geel mocht wat langer blijven in verband met vakantie van haar nieuwe baasjes, maar om heel eerlijk te zijn had dit ook geen dag langer mogen duren want elk uur dat ze langer bij ons was gingen we ook steeds meer van dit geweldige stokje houden. Dit bijzondere teefje was natuurlijk de kleinste bij haar geboorte, maar vanaf dag 1 was het een bijzonder geval die zich in deze eerste 8 weken ontwikkeld heeft tot een hartendief met een bijzonder sportief en open karakter. Eerst 10 tellen de ‘kat-uit-de-boom-kijken’ en dan gaan met die banaan. enn bijzonder aan dit meissie was wel dat zij bijzonder veel naar mij en Johnnie trok en voor altijd in ons Dejoni’s hart zal blijven zitten. Maar deze dame heeft vanaf vandaag een prachtige toekomst voor haar in petto. En zal in Kortenhoef een geweldig sportief leven krijgen. En krijgt als huisgenootje een witje van een bevriende collega fokker uit Hensbroek. Dejoni’s Miracle Mischa zal na meerdere naamwisselingen uiteindelijk toch haar kennelnaam Mischa als roepnaam gaan houden. Super trots!

Lady Geel (Dejoni’s Miracle Mischa)

Al met al waren het wederom 8 drukke maar wel fantastische weken om deze 6 op te zien groeien tot geweldige lieve, open en vooral mooie pups. Wij hebben in ieder geval ons best gedaan om hen de perfecte start te geven zoals wij die voor ogen hebben. Want eens een Dejoni’s is altijd een Dejoni’s. Het ga jullie goed toppertjes en wellicht …. Oant sjen!!

The day after…

En dan wordt je (ietsje later dan de laatste 8 weken) wakker, ga je naar beneden en komen er nog wel 6 super enthousiaste witjes je ‘goedemorgen’ wensen maar, puppyren al schoongemaakt en opgeruimd, woonkamer weer alles op z’n vertrouwde plek. En als je buiten komt kijk je in de grote tuin zonder hekjes en de hondenhuisjes. Ook hier is alles alweer opgeruimd en netjes. Zelfs de speeltjes en knuffeltjes zijn weer schoon en uitgewassen alsof er ‘niets’ is gebeurt. Maar na deze mooie en toch intensieve weken hebben deze pupsels een indruk achter gelaten die wel heel bijzonder is geweest en ik in ieder geval niet snel ga vergeten. En dan zie je de eerste foto’s op de socials, komen de eerste appjes binnen en dan weet je dat we het goed gedaan hebben ennn… 6 gezinnen super blij en happy hebben gemaakt. We horen wel eens dat we streng zijn in de selectie van nieuwe eigenaren en selectief zijn in wie een Dejoni’s mag gaan opvoeden, en ja dit klopt ook nog, en daar zijn we ook nog eens trots op ook. Want een Dejoni’s is niet voor even, maar voor de rest van haar of zijn leven. Natuurlijk hebben ook wij in het verleden wel eens ‘inschattingsfoutjes’ gemaakt bij de selectie van nieuwe baasjes, maar blijven selecteren naar mensen die dezelfde liefde en passie hebben als wijzelf voor dit geweldige ras. Allemaal vrienden voor het leven, en gelukkig hebben we de foto’s nog!

Tot zover ons M-nest en wellicht tot een volgend nest Dejoni’s.