M-nest Kibo & Evita

Op een mooie pinksterdag

Iedereen kent waarschijnlijk wel het liedje Op een mooie pinksterdag van André van den Heuvel en Leen Jongewaard, geschreven door Annie M.G. Schmidt. Maar qua weer was het natuurlijk absoluut geen mooie pinksterdag in Nederland. Maar in huize Dejoni’s begon rond de middag toch de zon te schijnen en zagen we de eerste tekenen dat we ons klaar moesten maken voor de bevalling van Evita. Gelukkig hadden we alles al klaar staan, en wij waren er al helemaal klaar voor. Rond 13.50 uur kreeg Evita haar eerste persweeën en plop daar was om 13.55 uur de eerste pup die Evita op de wereld zette, een mooie dame met alles erop en eraan. En zoals we bij alle nesten al gedaan hebben en eigenlijk al een traditie is geworden krijgt het eerste teefje het roze bandje. Zo ook deze dame

Normaal gesproken zit er tussen de geboorte van de Dejoni’s ongeveer 1 uurtje tussen de ene en andere pup. Maar ja… Evita is van een hele andere bloedlijn met andere voorouders en herkomst. We kregen minder rust dan we ‘normaal’ gewend waren en om 14.15 uur was daar wederom een dame. En zoals we al gezien hadden op de röntgenfoto was deze dame iets kleiner dan de rest, en dat bleek ook na de geboorte van deze mooie dame. Dame geel is met 290 gram tot nu toe de minst zware pup die hier geboren is. En nog voordat dame geel hélemaal droog was en kon aanvallen op mama’s-melkbar kondigde nummer 3 zich al aan. Om 14.28 uur was daar opnieuw een teefje van 440 gram schoon aan de haak. Deze Dame heeft het rode bandje om haar nek gekregen.

Even rust en een bakje koffie zat er niet in want om 14.37 uur was daar een meisje van 435 gram. Deze dame heeft het oranje bandje om haar mooie nekje gekregen. We hadden nu dus een score van 4 dames, maar nog geen heren en het zou toch niet zo zijn dat we net als een collega-fokster een nest met één geslacht zouden krijgen? Zij alleen reuen en wij alleen dames..? Eigenlijk moesten we hier beide wel om lachen als de welbekende boer met… maar toch steeg de spanning wel iets en toen nummer 5 prachtig en nog volledig in haar geboorte vlies zich aankondigde. en nadat we de Check up hadden gedaan was daar dame nummer 5, en deze kleine topper heeft het (nog nooit gebruikte) zalmkleurige bandje gekregen en met een geboortegewicht van 465 gram waren we weer een prachtige dame rijker.

Teller nu op 5 dames en van de röntgen wisten we gelukkig dat er dus 6 witte pupsels geboren moesten worden. Toch werden we nog wel even in spanning gehouden door de nog steeds superfitte Evita want het duurde bijna een heel uur voordat de laatste pup van zich liet horen. Om 16.15 uur was daar de laatste van dit Mooie-nest… en jahoor daar was hij dan, een prachtig reutje van 530 gram schoon aan de haak. en traditie is traditie, dus dit kereltje heeft het groene bandje om zijn nekje gekregen na de volledige check-up.

En omdat dit reutje de enige man is in dit dames gezelschap heeft hij al een naam gekregen en heeft als stamboomnaam Dejoni’s Majestique Malo gekregen. Al met al was dit een mooie en vlotte bevalling die bij ons ‘in de boeken’ zal gaan als een sneltrein-bevalling.. Super blij en ontzettend trots op ‘powervrouw’ Evita kunnen we vanaf nu haar en de 6 pups heerlijk in de gaten houden en beginnen met genieten…

Dit was de eerste (P)update en binnenkort week 1, zou zeggen oant sjen alvast.