week 1 I-nest + namen pups.

Bericht van de Raad van Beheer.

We hebben bericht ontvangen van de Raad van Beheer… enn de namen zijn goedgekeurd !!

Voor de mannen:

Dejoni’s Important Ighor,  Dejoni’s Incredible Ivar, Dejoni’s Independent Istaga, Dejoni’s Ivory Ice, Dejoni’s Intelligent Ibor en Dejoni’s Impressive Ingolf.

Voor de dames:

Dejoni’s Innocent Ishara, Dejoni’s Idyllisch Ilona en Dejoni’s Irresistible Inka.

En deze namen zijn opgenomen in het NHSB stamboek van de Raad van Beheer.

 

Week 1 zit er al weer bijna op…,

De eerste 5 dagen van de Dejoni’s 9. De kleine witte blinde molletjes doen het echt geweldig, de groei zit er al lekker in en ook het pigment ‘schiet’ er bij de meeste pup ook al aardig in.

De banden wissel is al noodzakelijk omdat de kopjes en vooral nekjes al behoorlijk groeien. Natuurlijk hebben ze allemaa een “jump-start” gemaakt met de heerlijke geboortegewichten, maar toch is het altijd weer afwachten of alles ‘goed’ gaat en mama voldoende melk heeft voor haar babies. Maar Bilana is topfit en doet het zoals verwacht super goed.

Bilana haar goede zorg en natuurlijk haar melkbar zorgen dat de pupsels blijven groeien. Hoe nieuwsgierig de rest van de roedel ook is, ze hebben nog geen toestemming om de pups te bewonderen. Wel mogen ze op een afstandje toekijken, maar de werpkist is nog verboden terrein, maar ook dat zal niet zo lang meer duren, en  welkom geheten gaan worden.

Tot nu toe draait alles om drinken, slapen en groeien.
Gewichten van de pups varieert nu van 740 gram tot 950 gram. De één groeit iets sneller dan de andere, maar over het algemeen mogen we super tevreden zijn over deze ontwikkeling. Ook Bilana  heeft geen koorts en wil al met de roedel op pad…maar nog even wachten Bilana. Pups-first!

En Bilana geniet van haar lekkernij van vlees, brok en kipfilet. zóó lekker en voedzaam, en belangrijk in de ontwikkeling van dit mooie 9-tal. Super blij dat ook Bilana geniet zoals wij dit doen. Top-mama!!

Tot zover deze (P)up-date van de eerste 5 dagen.