APK bij de A-7

En dan zomaar een tussentijdse (P)up-date van het M-nest, want in de afgelopen 2 dagen hebben de pups weer van alles mee moeten maken. Afgelopen donderdag is de Chipper van de Raad van Beheer geweest voor het inbrengen van de chip, afname D.N.A. Ook moest het DNA van Evita nog worden afgenomen omdat ze een ‘buitenlander’ is en een hond met een migratieachtergrond. Deze Chipper van de RvB lijkt dit werk al meer dan 100 jaar te doen en is goed in wat ze doet, dus alle vertrouwen in deze standaard procedure. Helaas was ik zelf niet aanwezig, maar waren Hans & Ada zo lief om Gretha te assisteren met de pups.

Dejoni’s Majestique Malo zijn DNA-swap.

Al met al is toch alles weer goed gegaan en zijn de pups nu officieel geregistreerd en liggen nu ook hun mooie kennelnamen vast. En nog maar net bekomen van een nieuwe ervaring met de bijzonder Chipper staat de volgende grote gebeurtenis al weer voor de deur..

Het bezoek aan de A-7 dierenartsen praktijk in Drachten.

Voor de pupsels is dit ook het eerste en altijd spannende autoritje richting Drachten en omdat dit de eerste keer is, gaat er altijd 1 van ons achterin de bak om de pups goed in de gaten te houden. Dit keer was Gretha de ‘sjaak’ en kon ik achter het stuur richting Drachten. Maar deze 6 hebben eigenlijk niet gemekkerd en hebben ze genoten van mijn rijstijl… Om 14.00 uur waren we aanwezig en konden de pups even de wachtruimte verkennen voordat we richting spreekkamer 3 moesten gaan. Altijd weer leuk om te zien hoe de pups reageren.

Aangekomen in Marleens kamertje lagen de paspoortjes al klaar en ook het gereedschap lag al uitgestald op de tafel. En nu maar wachten op de dokter..

En met wachten bedoelen we natuurlijk verkennen van deze nieuwe ruimte, en voordat we het goed en wel door hadden had dame geel al de Electra kabel van de verstelbare behandeltafel in haar bekkie.. wat een spanningzoeker is het ook…hi hi… En daar was ze dan ‘onze’ vaste dierenarts Marleen. Deze No-nonsens vakvrouw heeft (bijna) alle Dejoni’s nestjes al op haar tafel gehad en weet dus hoe onze pups zijn en ook wie wij zijn en over bepaalde dingen denken…

Dit keer hadden we wel een ‘nieuwe’ en super serieuze assistente in de spreekkamer en bij mijn vraag of bij dame Oranje de ballen al te voelen waren wel héél erg bijzonder reageerde zoals ik gehoopt had, vooral omdat Marleen dit ‘spelletje’ meespeelde en er serieus op in ging…

Maar ook dit avontuur is weer goed verlopen en hebben de pups hun APK goed doorstaan. Hartjes OK, tandjes OK, geen navelbreukjes, oortjes en oogjes OK en de enting zonder gemekker erin en daarna was het batterijtje bij de meeste pups ook leeg en gingen dus lekker liggen pitten op de vloer. Daarna het 2e autoritje richting Ureterp en hup de ren in om lekker te gaan slapen want hoe goed ze het ook hebben gedaan, het heeft toch meer impact op de kleintjes dan je denkt. Want bij thuiskomst waren ze toch iets van ‘slag’ en hadden weinig tot geen trek in eten. Maar ja wat wil je na 2 intensieve en enerverende en vooral spannende dagen…

Maar op naar de volgende grote gebeurtenis, het traditionele bosuitje op zondag 24 juli a.s Oant sjen en tot de volgende (P)up-date maar weer.